wtorek, grudnia 18

Smakołyki w słoiki!!!



Jest mnóstwo przepisów na ciasteczka i pierniczki

 Każda z nas ma pewnie ten sprawdzony, który zawsze wychodzi i wszystkim smakuje.

 Na każde święta Bożego Narodzenia poza ciastami ( zawsze inne, bo co roku spisuję mnóstwo nowych przepisów) piekę ciasteczka kruche i pierniczki.

Orzechy w miodzie

Migdały w karmelu....był cały słoik.....ciekawe kto zjadł???


Kapturki na słoiki własnej roboty

Część z wypieków zostaje w domu, ale większość trafia do najbliższych jako dodatek do prezentów. Robię świąteczne paczuszki, które ozdabiam świątecznie i mam ogromną radość, że mogę się nimi dzielić


Dbając o szczegóły , postarałam się również pamiętać o świątecznym wystroju pojemników na słodkości. Być może na drugi rok powędrują do kogoś jako prezenty…..


 
I tegoroczny debiut..cantuccini


Zachwycałam się nimi we Włoszech....moje zdecydowanie dorównują oryginałom


Najlepsze maczane w winie  lub kawie...polecam:-)

Podaję linka z przepisem

http://www.tipy.pl/artykul_11980,jak-zrobic-bozonarodzeniowe-biscotti.html



Pozdrawiam ..jeszcze 6 dni i świętujemy:-) 



Gosia

13 komentarzy:

  1. Ja właśnie pracuję nad ozdobieniem słoiczków z miodem które będą słodkim prezntem dla naszych dziadków:)
    Czekam na jakieś zdjęcia.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No i wreszcie widzę zdjęcia. Wszystko pięknie przystroiłaś. Ja też zajadam się tutaj tymi ciasteczkami:)może skuszę się wkońcu i je upiekę.

      Usuń
  2. O Gosiu, nareszcie widać zdjęcia:-)Ale smakołyki!Twoje tegoroczne święta są dopracowane w każdym szczególe:-))) Buziak i do piątku:-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To się nazywa stopniowanie napięcia:-)
      Oj tak , tegoroczne święta będą wyjątkowe, za rok już nie będzie tyle czasu.Do piątku

      Usuń
  3. cantuccini... mmm, pamietam ten smak, i słońce, i beztroskę...:) Ale u Ciebie to ja bym chrupnęła łosia, bo baaardzo mi się podoba.

    OdpowiedzUsuń
  4. Mniam... cantuccini... i włoski designe... W takim razie czekam na profiteroles:))) Brawo! Brawo!:))))

    OdpowiedzUsuń
  5. Mniam.. ile tu pysznosci :-) i jaki cudny ten renifer.. :-) Bardzo ladnie ozdobione sloiczki :-) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  6. Biscotti wyglądają przepysznie,nie jadłam przyznam ale przepis zanotuję;)
    Same pyszności dziś u Ciebie do tego wspaniale opakowane;)
    Pozdrawiam cieplutko

    OdpowiedzUsuń
  7. ojej jak to wszytko pysznie wygląda.mniam

    OdpowiedzUsuń
  8. Anonimowy8:41 PM

    Ale bym schrupała te cantuccini wyglądają jak te rodem z Włoch!!! a ozdoby jak zwykle urocze....Pozdrawiam Aga K

    OdpowiedzUsuń
  9. Anonimowy11:00 PM

    Zgrabne nóżki mają te Twoje słodkie reniferki... A tak na poważnie: te smakołyki wyglądają tak apetycznie, że chyba zaraz popędzę do Ciebie, zakradnę do Twojej kuchni i... na święta będziesz piekła drugą porcję. Nic nie zostawię!
    B.Z.

    OdpowiedzUsuń
  10. ciasteczka, migdały, orzech...same wspaniałości :) A kapturki na słoiki.....cudne
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  11. Dziękuję za zaproszenie, przepięknie tu u Ciebie! i baaaaaardzo smacznie! Muszę wypróbować ten przepis na biscotti, co z tego, że już po świętach, na karnawał też się nadają ;-) Pozdrawiam cieplutko!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...