Witajcie,
Kolejne torby z zakupami wniesione do domu, lodówka i zamrażalnik już wypełnione na full. Od dziś mam już wolne, więc na spokojnie biorę się za ostatnie porządki i pomalutku za gotowanie.
Kupiłam piękne zioła, bez których nie wyobrażam sobie gotowania...
Będą ziemniaki zapiekane z rozmarynem...
Pieczeń w ziołach z żurawiną i brukselką...
No i oczywiście jajka w różnej postaci:-)
Te w większości wylądują w ciastach.
Szczypiorek zdąży urosnąć mam nadzieję...
A dekoracje już częściowo cieszą moje oczy:-)
Zmykam do moich kuchennych obowiązków i trzymam kciuki za pogodę, bo w Łodzi dziś strasznie zimno:-((
Miłego dnia dziewczyny.
Gosia
oznaczniki do ziół, kosz na jajka i wiele innych wielkanocnych przydasi znajdziecie w naszym sklepiehttp://redecor.pl/
śliczne dekoracje:)
OdpowiedzUsuńJuz same zioła w doniczkach pięknie wygladaja:)
Miłego gotowania!
na te ziemniaczki bardzo nabrałam ochoty:)))
WESOŁYCH ŚWIĄT!
polacam ziemniaczki, przepis kilka odp niżej:-)) pozdrawiam cieplutko
UsuńJa miotam się między szmatą , dekoracjami i... komputerem.W głowie jedna myśl : nie zdążę!.Lecę dalej...Pięknie u Ciebie.Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńspokojnie zdążysz jak zawsze:-) gorące uściski i do pracy :-))
UsuńJeśli to dla Ciebie pocieszenie to napiszę, że w Krakowie też zimno... ziółka uwielbiam... jeszcze w takiej pięknej oprawie. Dobrego dnia i udanego gotowania ;-)
OdpowiedzUsuńto życzę nam wszystkim słoneczka od soboty, letnie ciuszki pokupowane , więc warto by było je założyć:-)
Usuńpięknie, te gliniane doniczki przecuuudne!!!
OdpowiedzUsuńmoc uścisków z Łodzi
UsuńPieknie, pachnaco, ja w tym roku wzięłam się za hodowanie bazylii, z nasionek, i o dziwo rośnie bazylka rosnie, tfuuuu nie zapeszając:)! o świetach nie zaczełam jeszcze mysleć-praca:/. A gdziez przepis na ziemniaczki z rozmarynem i pieczen? może bym i ja zrobiła:D
OdpowiedzUsuńz ziemniaczkami sprawa jest prosta, obieramy i lekko podgotowujemy ziemniaki, wyjmujemy z wody, kroimy na plastry, lekko solimy, pieprzymy i zasypujemy sporą ilością świeżego rozmarynu...najlepszy jest właśnie ten chrupiący rozmaryn:-)
UsuńGosiu ślicznie jets u Ciebie i już poplanowane wszystko u Ciebie krok po kroku a u mnie sajgon jeszcze mnie czeka sprzatnie dekorowanie ojjj...i tyl epracy jeszcze jets pryz komputerze....
OdpowiedzUsuńcaluje
jest jeszcze kilka dni, więc spokojnie, na pewno zdążysz ściskam serdeczmnie:-)
Usuńojjj, już czuje te ziemniaczki:D. a pieczeń, tak z rozpędu zapytam:)
OdpowiedzUsuńkulka z szynki natarta solą , pieprze, czosnkiem, papryką słodką , obsypana, rozmarynem, oregano, czosnkiem niedźwiedzim i majerankiem
Usuńpieczeń pieczemy w rękawie, brukselkę lekko gotujemy w solonej wodzie, boczuś podsmażamy na patelce z odrobiną cebulki, żurawinę moczymy, potem mieszamy razem boczek, żurawinę i brukselkę, lekko skrapiamy cytryną dodajemy dla smaku sól, pieprz i cukier
ooooo rany, DZIĘKUJĘ! A więc, się rzekło, pieczeń na świeta będzie!!!
Usuńsmacznego i powodzenia:-)
UsuńUwielbiam kiedy kuchnia pachnie roślinkami:)) Śliczne masz te koszyczki,pozdrawiam:))
OdpowiedzUsuńja również wysyłam uściski, miłego popołudnia:-)
UsuńZioła wspaniałe :) jak ja takie lubie zielone, pachnące i gęste :)
OdpowiedzUsuńKradnę przepis na pieczone ziemniaczki i pieczeń- ale u mnie bedzie schab (który dzis zakupiłam)
pozdrawiam i miłego pichcenia :)
Agnieszka
schabik duszony też uwielbiam, miłego dnia i miłego gotowania:-)
UsuńGosiu piękne dekoracje i wspaniałe zioła :))))
OdpowiedzUsuńpozdrawiam miłego dnia!
dzięki wielkie, pozdrowionka:-)
Usuń